Yakından İnceleyelim; Cilt Bakım Trendi: Slugging Nedir?
Ana Sayfa Cilt Bakımı Yakından İnceleyelim; Cilt Bakım Trendi: Slugging Nedir?

Cilt Bakımı

Yakından İnceleyelim; Cilt Bakım Trendi: Slugging Nedir?

Son yıllarda hepimizi etkisi altına alan ve yükselen trendler arasında yer alan Kore cilt bakımı tekniklerinden bir yenisi olan Slugging’i bugünkü yazımızda detaylarıyla ele alıyoruz.  “Slugging cilt bakımı nedir?” ve “Nasıl uygulanır?” sorularının yanıtlarını gelin beraber inceleyelim:

Slugging Cilt Bakımı Nedir?

Özellikle sosyal medya ile beraber yaygınlaşan ve viral olan cilt bakım trendlerinden biri olan Slugging, en basit ve kısa şekilde anlatmamız gerekirse özellikle kuru ciltler için uygun olan, cilt bakım rutininde birkaç adımda nemi cilde hapsetme yöntemi diyebiliriz. Peki bu yöntemin adı neden slugging diyecek olursanız hemen cevaplayalım: kullanılan ürünlerin ciltte bıraktığı ultra nemli görünüm, salyangoz görünümünü andırdığı için bu yöntem slugging olarak tanımlanıyor. Bu tekniğin püf noktası ise cildi nemle besleyecek ve nemi hapsedecek ürünlerin belirli bir sırayla uygulanması.

Slugging Ne İşe Yarar?

Slugging, özellikle kuru ciltlerdeki pul pul dökülme, soyulma, gerginlik hissi vb. şikayetleri gidermeye yardımcı olarak cilde ihtiyaç duyduğu nemi vermeyi hedefler. Özellikle pul pul dökülme sorununu gidermeye yardımcı olarak cildin kuruyarak gerilmesinin önüne geçiyor ve cildin çok daha nemli ve aydınlık görünmesini destekliyor.

Slugging Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Slugging cilt bakımını, ciltte bir süre boyunca yoğun miktarda ürün kalmasını gerektirdiği için geceleri yapmanız daha doğru olacaktır.

1. Cildinizi temizleyin ve nemli bırakın

Hangi cilt bakımı rutinini uygularsanız uygulayın, cildininiz mutlaka gün içinde maruz kaldığı kirlerden ve makyajdan temizlenmiş olmalı. Slugging tekniğini uygulamadan önce cildinizi iyice temizlemeli ve kalıntıları arındırmalısınız. Temizleme işleminden sonraki en önemli nokta ise; cildinizi yıkadıktan sonra tamamen kurulamadan hemen hyaluronik asit adımına geçmelisiniz. Estee Lauder Perfectly Clean Foam Cleanser, Sephora Collection Micellar Cleansing Water ve Drunk Elephant E-Rase cilt ve makyaj temizliği için kullanabileceğiniz ürünler arasında.

2.Hyaluronik asit serumu kullanın.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi cildinizi temizledikten sonra cilt hala nemliyken hızlıca hyaluronik asit serumu kullanmalısınız. Böylece hyaluronik asit molekülleri, cilt yüzeyinde kalan su moleküllerini cildin alt katmanlarına taşımaya destek olarak cildin iyice nemlenmesini sağlar. Drunk Elephant B-Hydra Serum ve Wishful Thirst Trap Juice sizler için önerdiğimiz serumlar arasında yer alıyor. Ek olarak hyaluronik asit ile ilgili tüm detayları ele aldığımız yazımızı buradan inceleyebilirsiniz.

3.Nemi cilde hapsedin.

Slugging tekniğinin son adımı ise cilde verdiğiniz bu yoğun nemi cilde hapsetmek olmalı. Bunun için en önemli nokta yoğun nemlendirici özelliği olan bir cilt bakım ürünü kullanmanız. Nemi uzun süre ciltte tutacak yapıdaki bir ürün yardımıyla cildiniz bütün gece ihtiyacı olan nemi kazanmış olacak ve sabah uyandığınızda cildinizdeki kuruluk ve gerginlik hissi mümkün olduğunca daha azalmış, daha parlak ve yumuşak bir cilde sahip olmuş olacaksınız. En azından Slugging trendi bizlere bunu vaadediyor diyelim! Yüksek oranda nemlendirici etkisi olan ve nemi cilde hapsetmenize yardımcı olabilecek ürün önerilerimiz ise; Clinique 100H Auto-Replenishing Hydrator, Wishful Honey Balm Jelly Moisturizer, Mellys’ Nature %100 Saf Hemi Squalane, Sephora Collection Nourising Moisturizer.