YAZA HAZIRLIK: VÜCUT BAKIMI
Ana Sayfa Vücut Bakımı YAZA HAZIRLIK: VÜCUT BAKIMI

Vücut Bakımı

YAZA HAZIRLIK: VÜCUT BAKIMI

Mevsim değişikliklerinde kıyafetlerimizden cilt bakım rutinine kadar tüm düzenimizi nasıl değiştiriyorsak, aynı müdahaleyi vücut bakım ürünleri kullanımında yapmamız gerekiyor. Kışın soğuk ve kuru havalardan kaynaklı matlaşan, cansızlaşan ve çatlayan teninizi sıcak yaz günlerine; bikini sezonuna hazırlamak için rahatlıkla uygulayabileceğiniz bakım adımlarını bu yazımızda sizler için derledik.

Derinlemesine Temizlik

İlk adım olarak cildinizi biriken tüm kir ve yağdan arındırın. Vücudunuz için kullanacağınız temizleyici vücut losyonları ve cildi ölü deriden arındıran, ihtiyacı olan canlılığı ve nemi vermeye yardımcı olan vücut scrub’larını tercih edebilirsiniz. %96 oranında doğal bileşenlerden oluşan, esmer şeker ve moringa yağı içeren Sephora Collection’ın Body Scrub‘ı, Clarins’in cildi pürüzsüzleştirmek ve yumuşatmaya yardımcı Clr Exfoliating Body Scrub‘ı ve ginseng ve ıhlamur karışımı ile formüle edilmiş, cildi arındırmaya yardımcı Mario Badescu A.H.A. Botanical Body Soap sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.

Nemlendirici

Kış soğuklarında kuruyan, matlaşan ve çatlayan cildinizi yaz başlamadan önce yoğun bir nem programına dahil etmenizde fayda var. Kullanacağınız nemlendiricilere ek olarak duştaki su sıcaklığını biraz düşürerek cildi çok sıcak suya maruz bırakmamaya özen gösterin. Sürekli sıcak suya maruz kalan cildin doğal olarak sahip olduğu yağ oranı azalacağından ciltte kuruluk ve tahriş gibi problemler meydana gelebilir. Sephora Collection Moisturizing Body Milk, Drunk Elephant Sili Body Lotion ve Clarins Süper Nemlendirici Vücut Balsamı cildinizin günlük nem ihtiyacını karşılamanız için önerebileceğimiz ürünler arasında yer alıyor.

Yağ Bakımı

Fazla kuru bir ciltten şikayetçiyseniz ya da vücudunuza uygulayacağınız günlük nemlendirme işleminin yanı sıra cildinize ekstra destek olmak istiyorsanız bakım yağlarından destek alabilirsiniz. Mellys’ Nature‘ın %100 doğal içeriklerden oluşan çok amaçlı yağı, Moroccon Oil‘in cildi extra nemlendirmeye ve yumuşatmaya yardımcı zeytin ve avokado özlü yağı ve The Sim Co.‘nun lavanta, sedir, günlük, limon ve mür uçucu yağları ile hazırlanmış masaj yağı sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.

Güneş Koruyucu

Yaz aylarıyla beraber cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korumaya normalden daha da dikkat etmeniz gereken bir sürece gireceğiz. Sadece plajda değil, günlük rutininizde de yüzünüz kadar cildinizin açıkta kalan kısımlarını güneşin zararlı ışınlarından korumaya özen göstermelisiniz. Bade Natural’ın 50 SPF Güneş Koruyucu Yüz Ve Vücut Kremi, Shiseido Expert Sun Aging Protection Lotion SPF30 ve Biotherm Waterlover Nemlendirici Güneş Sütü LSF 50 sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.