Yeni Başlayanlar İçin Gece Makyajı
Ana Sayfa Güzellik İpuçları Yeni Başlayanlar İçin Gece Makyajı

Güzellik İpuçları

Yeni Başlayanlar İçin Gece Makyajı

Doğru ürünlerle herkes profesyonel görünümlü makyaj yapabilir. Gece makyajına başlamadan önce işinizi kolaylaştıracak öneriler bu yazıda.

Evet, yılın “o” zamanı geldi çattı; en nihayetinde parti sezonuna girmiş bulunuyoruz. Davetler, yemekler ve çeşitli eğlencelere hazırlanırken, size kendinizi iyi hissettirecek bir makyaj görünümü çok önemli. Profesyonel gözüken, paylaşımlarda güzel çıkan, cool ve modern gece makyajlarını evde kendiniz yapmanız da mümkün. Pratik tüyolarla kendi makyaj artistiniz olmanız için buradayız!

Aynaya bakın

Yapmanız gereken şeylerin başında yüz hatlarınızı iyi tanımak geliyor. Aynada yüzünüzü inceleyerek nasıl bir makyaj yapmak istediğinize karar vermek kolaylaşıyor. İşe hangi özelliğinizi öne çıkarmak istediğinizden başlayabilirsiniz; dudaklarınızı mı, gözlerinizi mi yoksa teninizi mi?

İnternetten ilham alın

Instagram, YouTube, sosyal medya ve Pinterest’te gezinerek tarzınızla uyumlu bir makyaj görünümü seçebilirsiniz. Biz, stilini sevdiğimiz ünlülerin makyajlarını ilham için kaydetmeyi çok seviyoruz. Ayrıca ünlü makyaj artistleri de sıklıkta sosyal medyada, zor görünen şeyleri basit bir şekilde elde etmek için tüyolar paylaşıyor. Moda haftalarındaki defileler de yaratıcı fikirler için her zaman iyi birer ilham.

İşe nereden başlamalısınız? 

Makyajınızın bir makyaj artisti tarafından yapılmış gibi görünmesi için öncelikle dikkatinizi teninize vermeniz gerekir. Cilt tipinize uygun bir makyaj bazı, makyajınızın tüm gece sabit kalması için çok önemli. Doğru bir baz ile cildinizin mat veya nemli gözükmesini de sağlayabilirsiniz. 

Rare Beauty Always an Optimist Pore Diffusing Primer

Fenty Beauty Pro Filt’r Hydrating Primer

Kapatıcınızı Nereye Uyguladığınız Önemli

Cildinizin her yerinde kapatıcı veya fondöten kullanmanıza gerek yok. Cilt tonunu eşitlemek için yalnızca örtmek istediğiniz bölgelere ve göz altlarına uygulayarak daha doğal bir makyaj elde edebilirsiniz. Fondöten yerine CC veya BB krem tercih etmek de doğal bir görünümü destekler. Makyaj bazınızı uyguladıktan sonra kapatıcınızı ya da fondöteninizi parmaklarınız, yumuşak bir fırça veya makyaj süngeriyle tampon hareketler yaparak uygulayabilirsiniz.

Tarte Shape Tape Concealer

 

Too Faced Born This Way Super Coverage Concealer

Erborian BB Eye Retouch Parfaite

Chanel CC Cream

Sephora Collection Best Skin Ever Glow Foundation

Make Up For Ever Reboot Foundation

Göz makyajı için dikkat edilmesi gereken noktalar

Gece makyajınızda odağınızı gözlerinize vermek istiyorsanız göz renginizi vurgulayacak bir far paleti seçmek harika bir fikir. Paletteki açık tonları tüm göz kapağına yumuşak bir fırçayla baz olarak uygulayabilir, orta veya koyu tonları gözün dış kısımlarına gölge vermek için kullanabilirsiniz.

Huda Beauty Rose Quartz Eyeshadow Palette

Anastasia Beverly Hills Soft Glam Palette

Euphoria dizisinin popülerleştirdiği makyaj trendlerini uygulamayı da çok seviyoruz. Makyajınıza parıltılı taşlar eklemek isterseniz, küçük ve kendinden yapışkanlı olan taşlar tercih edebilir, bir kirpik yapıştırıcısının yardımı ve cımbız ile daha kolay uygulayabilirsiniz. Makyajınıza göre taşları göz pınarlarına, alt ve üst kirpik diplerine, kaşınızın alt veya üst kısımlarına yerleştirmek mümkün.

Sephora Collection False Eyelash Glue

Sephora Collection Cımbız

 

Makyajınızı simli bir farla parlatmak istiyorsanız, öncesinde mutlaka bir göz farı bazı kullanmalısınız. Küçük bir fırça veya parmağınızın yardımıyla simleri bazın üzerine tampon hareketlerle uygulayabilirsiniz. Biz yüzümüze simler bulaşmaması için, uygulama sırasında göz altlarımıza peçete yerleştiriyoruz.

NARS Smudgeproof Eyeshadow Base

Anastasia Beverly Hills Eye Primer

Sephora Collection N°60 Eye Shadow Brush

Zoeva 230 Detail Smoky Blender Brush

Eyelinersız Olmaz Diyenlere

Eğer gece makyajının olmazsa olmazları arasında eyeliner da varsa ve gözünüze uygularken zorlanıyorsanız, öncelikle aynaya bakın ve gözünüz açıkken eyeliner’ınızı uygulayın. Böylece gözleriniz açıkken nasıl duracağını daha rahat belirleyebilirsiniz. Eyeliner’ın kuyruğunu fazla kaçırırsanız da panik yapmayın! Hafif nemli bir kulak çubuğu yardımınıza koşacaktır.

 

Sephora Collection Waterproof Retractable Eyeliner

Armani Eyes To Kill Designer Eyeliner

Maskaranın Önemi

Göz makyajınızı, kirpiklerinizi ve farınızı belirginleştirecek bir maskarayla tamamlayabilirsiniz. Gece makyajında daha yoğun bir formül kullanmaktan çekinmeyin.

Benefit Badgal Bang Mascara

Sephora Collection Big By Definition Mascara

Ruj Kuralları

Eğer seçimizi dikkat çekici bir dudak makyajından yana kullanmaya karar verdiyseniz, rujunuzu sürmeden önce dudağınıza peeling yapabilir, dudak nemlendiricisi ve rujunuzla aynı renkte dudak kalemi kullanarak, gece boyu kalıcı bir görünüm yakalayabilirsiniz. Bunun için önce kaleminizi dudağınızın orta kısımlarına bolca uygulayın ve bir fırça veya parmak uçlarınızla dış kısımlara doğru dağıtın. Eğer parlak bir dudak makyajı hedefliyorsanız, son adım olarak dudaklarınıza parlatıcı sürebilirsiniz. Böylece mat rujunuzu farklı şekillerde kullanmış olursunuz.

Rare Beauty Kind Words Liner in Bold

Sephora Collection Cream Lip Stain in Chili Pepper

Fenty Beauty Gloss Bomb in Fenty Glow

Doğal Bir Görünüm Yakalamak İçin

Daha sade bir gece makyajını, yüzünüzü bir allık yardımıyla şekillendirerek yakalamak mümkün. Allığınızı bir fırçayla veya parmaklarınızın ısısıyla elmacık kemiklerinizden başlayıp gözlerinizin bitimine doğru yukarı uzatarak, son zamanların popüler allık uygulamalarından olan “draping” efektini elde edebilirsiniz.

Fenty Beauty Cheeks Out Freestyle Cream Blush in Rose Latte

NARS Orgasm Blush

Final Dokunuşlar

Makyajınızın gece boyu dayanması için son bir adım daha kaldı: Pudra veya sprey görünümü sabitlemek. Bu adımı uygulamanız makyajınızın yerinde kalması için çok önemli. Bazı favori sabitleyicilerimiz aşağıda.

Benefit The POREfessional Super Setter Spray

Too Faced Hangover 3-in-1 Replenishing Primer and Setting Spray

Make Up For Ever Ultra HD Loose Powder

Dior Forever Cushion Powder

 

Huda Beauty Easy Bake Loose Powder