HANGİ DÖNEMİN KADINISIN? 1940’LARDAN GÜNÜMÜZE UZANAN MAKYAJ İLHAMLARI
Ana Sayfa Güzellik İpuçları HANGİ DÖNEMİN KADINISIN? 1940’LARDAN GÜNÜMÜZE UZANAN MAKYAJ İLHAMLARI

Güzellik İpuçları

HANGİ DÖNEMİN KADINISIN? 1940’LARDAN GÜNÜMÜZE UZANAN MAKYAJ İLHAMLARI

Tiffany’de Kahvaltı, Twiggy, Studio 54, Grace Jones…  Modern zamanların cesur, dikkat çekici ve göz alıcı ilham perileri, 2020 İlkbahar/Yaz sezonunun makyaj trendleri için yeniden yorumlanıyor. #SephoraTurkiye

 

40’LAR: ROMANTİZM

Ava Gardner, Rita Hayworth, Katherine Hepburn gibi isimlerin 40’lara damgasını vuran
stilleri 2020 İlkbahar/Yaz sezonunda tasarımcılara ilham kaynağı oluyor. Özellikle de saç modelleri… Romantik dalgaların birbirinden farklı saç aksesuarlarıyla  tamamlandığı ikonik modeller punk bir dokunuşla karşımıza çıkıyor.

 

50’LER: TEDDY GIRL

Kısacık saçları, Kral Edward dönemini anımsatan dandy kıyafetleri ve isyankar erkeksi tavırlarıyla 1950’ler İngiltere’sine damgasını vuran Teddy Girl’ler 2020 İlkbahar/Yaz  sezonunda Dior’un kreatif direktörü Maria Grazia Chiuri ve Tom Ford sayesinde yeniden gündeme geliyor. Podyumlarda yandan ayrımlı topuzlar ve keskin bakışlı güçlü kadınlar dikkatleri üstüne çekiyor.

 

 

60’LAR:  MOD STİLİ

Twiggy, Edie Sedgwick, Jean Shrimpton önderliğinde 60’larda ortaya çıkan Mod  akımı bugün moda dünyasını etkisi altına almaya devam ediyor. Mini etekler, cesur renkler, göz alıcı desenlerin öne çıktığı bu stili özel yapan ise etrafa yaydığı gençlik enerjisi. Pixie saçlar, kısa kaküller, adeta yokmuş gibi görünen bir cilt ve bu doğallığa tezat bir görünüm yaratan abartılı göz makyajı bunun en güzel örneklerinden. Ve şimdi bu trend yeniden gündemde.

 

 

70’LER: HİPPİ ŞIKLIĞI

İlkbahar/Yaz sezonunda Chloé’den Michael Kors’a dünyaca ünlü markalar özgürlük hareketlerinin en yoğun bir şekilde yaşandığı 70’lerden referans alıyor. Fular yaka bluzlar, batik tunikleri, etnik desende elbiseleri ve uzun hırkalarıyla hippiler etrafımızı sararken bu bohem görünüm saç ve makyaj trendlerine de yansıyor.

 

80’LER:DİSKO DİVA

 Neon ve payetli mini elbiseler, vatkalı geniş omuzlar, göz alıcı pantolon-ceket takımları ve ışıltılı tulumlar denince ilk akla gelen hiç şüphesiz 80’ler oluyor. Moda tarihinin en abartılı ve ihtişamlı bu dönemi dans pistlerinin eğlencesiyle Wall Street sokaklarının  güçlü duruşunu harmanlayarak cesur, dikkat çekici ve göz alıcı bir kadın imajıyla geri dönüyor. Bianca Jagger, Grace Jones, Jerry Hall, Joan Collins gibi ikonların hayat verdiği bu stil, günümüze uyarlanarak 2 2020 İlkbahar/Yaz sezonunu etkisi altına alıyor. Peter Pilotto ve Gucci’de ışıltılı pliseler, Celine ve Paco Rabanne’da payetli pantolonlar öne çıkıyor.

 

 

IŞILTILI BAKIŞLAR

Hacimli ve dalgalı saçlar, yüksek at kuyrukları, kaşa kadar uzanan metalik far uygulamaları ve uzun eyeliner çizgileri gibi 80’lere damgasını vuran makyaj görünümleri 2020 İlkbahar/Yaz sezonunda yeniden gündemde. Halpern, Valentino Haute Couture, Jean Paul Gaultier gibi markalar ışıltılı göz makyajına podyumlarda yer verirken Louis Vuitton ve Michael Kors’ta permalı saçlar dikkat çekiyor.

 

90’LAR: DOĞAL DOKUNUŞ

90’ları hala sanki 10 sene öncesiymiş gibi yakın hissetsek de, üzerinden 30 seneyi devirdiğimiz bu yılların trendleri hala makyajlara yansıyor. Bu kuşağa damgasını vuran sağlıkla ışıldayan parlak ten ile natürel tonlardaki mat göz makyajı ikonik süpermodel Cindy Crawford’un unutulmaz fotoğraf karelerini akıllara getiriyor.

 

 

EDİTÖRÜN NOTU:

Makyaja başlarken odak noktanızı seçmenizde fayda var. Eğer göz makyajında metalik ışıltılı tonları tercih ediyorsanız, dudaklarda doğal nude tonlara yönelmeye dikkat ederek uyumlu bir görünüm elde edebilirsiniz.

 

 

*Bu yazı ALL dergisinin Sephora Trendbook 2020” ekinden derlenmiştir.