HEM GÜÇLÜ HEM DE PARLAK SAÇLAR İÇİN BAKIM MASKELERİ
Ana Sayfa Güzellik İpuçları HEM GÜÇLÜ HEM DE PARLAK SAÇLAR İÇİN BAKIM MASKELERİ

Güzellik İpuçları

HEM GÜÇLÜ HEM DE PARLAK SAÇLAR İÇİN BAKIM MASKELERİ

Saçlarınız saç şekillendiriciler, boya, yetersiz saç bakımı ve yanlış bakım ürünlerinin kullanımı gibi birçok faktör nedeniyle zaman içinde yıpranabilir. Yıpranan ve nemini kaybeden saçlarda kırılma, koparak dökülme ve cansızlaşma gibi sorunlar meydana gelir. Saçlarınızın ışıltısını, gücünü, sağlığını ve hacmini korumak için saç tellerinizin yapısına ve ihtiyaçlarına uygun ürünlerden oluşan bir bakım rutini oluşturmanız büyük önem taşır. Şampuanlar ve saç bakım kremleri, günlük saç bakım rutininde kullanılan ve saçlarınızı yıkarken uygulayabileceğiniz saç bakım ürünleri arasında yer alır. Saç bakım maskesi ve saç bakım yağı ise, günlük bakım rutinini destekleyerek saçlarınıza yoğun nem takviyesi uygular. Kısacası tek kullanımda yoğun bir etki elde edebilir, saçlarınızı güçlendirebilir ve onarabilirsiniz. 

Saç Bakım Maskesi Ne İşe Yarar?

Saç maskeleri, saç tellerinin yapılarına ve sorunlarına bağlı olarak hedefe yönelik bakım uygulama olanağı sunan ürünlerdir. Saç bakım maskelerinin tümü saçı derinlemesine nemlendirmeyi ve onarmayı hedefler. Çünkü sağlıklı saçlara kavuşmanın en önemli anahtarı, saçları kuruma ve yıpranma tehlikesine karşı korumaktır. Başka bir deyişle saçların en büyük ihtiyacı nem, besleyici yağlar ve keratin takviyesidir. Saç maskeleri, farklı saç tiplerine göre gruplandırılır. Bu sayede size en uygun ürünleri kolaylıkla bulabilirsiniz.

 

Saç Bakım Maskesi Nasıl Kullanılır?

  • Saç bakım maskelerinin haftada bir ya da iki kez uygulanması tavsiye edilir. 
  • Her saç maskesinin uygulama şekli ve saçta bekletilme süresi bir diğerinden farklı olabilir. Bu nedenle seçtiğiniz ürünü kullanmadan önce uygulama talimatlarına mutlaka göz atmalısınız.
  • Saç maskeleri kuru ya da ıslak saça uygulanabilir. Her durumda maskelerin temiz saça uygulanması tavsiye edilir.
  • Islak saça uygulanabilen saç maskelerini duşta şampuandan sonra kullanabilirsiniz. 
  • Gece uygulanan saç maskeleri saçlara homojen bir şekilde dağıtıldıktan sonra, saçlar bir boneye sarılmalıdır. Bu sayede siz uyurken saç maskesinin bileşenleri saç tellerinize ve köklerinize derinlemesine nüfuz edebilir. 
  • Saç maskelerinin büyük çoğunluğu, saçta bekletildikten sonra durulanmalıdır. 

 

Saç Tiplerine Göre Maske Çeşitleri Nelerdir?

Tıpkı cilt tiplerinde olduğu gibi, her saçın ihtiyaçları ve sorunları bir diğerinden farklı olabilir. Kuru ve cansız saçların saç güçlendirici ve nemlendirici etkiye sahip bakım maskelerine ihtiyacı vardır. Besleyici ve doğal yağlar, saçları nemlendirmek ve canlandırmak açısından önemli bir rol oynar. Örneğin, shea yağı ve hindistan cevizi yağı saç maskesi içeriklerinde sıklıkla yer alan bileşenlerdir. 

Yağlı saçlara sahip kişilerin bakım maskesi tercihleri, saçları ağırlaştırmayan ve saç tellerini fazla yağdan arındırmayı hedefleyen ürünlerden yana olmalıdır. Saç derisi, hasar gördüğünde ya da yıprandığında normalden fazla yağ üretebilir. Bu durum da, saçların hızla yağlanmasına ve ağırlaşmasına neden olur. Doğru saç bakım maskelerinden yardım alarak saç derinizdeki yağ üretimini kontrol altına alabilir, daha hacimli ve sağlıklı görünen saçlara kavuşabilirsiniz.

Yıpranmış saçlara sahip kişilerin tercihi, saçları güçlendiren ve besleyen bakım maskelerinden yana olmalıdır. Keratin maske çeşitleri, saçlarda oluşan koparak dökülmeleri ve kırıkları gidermek açısından doğru bir tercihtir. İhtiyacı olan nemi, mineralleri ve keratini karşılayan saç telleri, zaman içinde eski gücüne kavuşabilir. Böylece saçların sağlığı ve görünümü olumlu anlamda etkilenir. 

 

Kuru Saçlar İçin Maske Önerileri

Sephora Collection Hindistan Cevizli Saç Maskesi, gücünü doğal Hindistan cevizi yağından alarak saçları derinlemesine nemlendiren bir üründür. Bu saç maskesi ile yalnızca bir dakikanızı harcayarak saçlarınıza nem takviyesi uygulayabilir, daha güçlü saç tellerine kavuşabilirsiniz.

Yağlı Saçlar İçin Maske Önerileri

Yağlı saçlara sahip kişilerin doğal yağ içeren ürünlerden ziyade, saçı nemlendirmeye odaklanan bakım maskelerinden yana seçim yapması tavsiye edilir. Amika Nemlendirici Maske, saçları derinlemesine nemlendiren ve besleyen bir üründür. Haftada yalnızca bir kez ve düzenli kullanımla saçlarınızın sağlığını koruma altına alabilir, evde saç bakımı rutininizi oluşturabilirsiniz. 

Yıpranmış Saçlar İçin Maske Önerileri

Yıpranmış saçlar için maske tercihi, birden fazla besleyici yağ ve besin içeren güçlü formüllerden yana olmalıdır. Coco & Eve Like A Virgin Mask, zengin ve güçlü formülü ile daha güçlü, pürüzsüz, canlı ve hacimli görünen saçlara kavuşmanıza yardımcı olur. İçeriğindeki doğal yağlar saçlarınızdaki yıpranmaları onarırken argan ve incir özleri saç tellerinize hacim ve parlaklık katar. 

Siz de Sephora‘da yer alan saç bakım maskeleri arasından kendinize en uygun ürünleri belirleyin, saçlarınızın sağlığını riske atmadan pratik ve etkili bakım rutininizin keyfini çıkarın!