2022 Yılının Cilt Bakım Trendleri
Ana Sayfa Cilt Bakımı 2022 Yılının Cilt Bakım Trendleri

Cilt Bakımı

2022 Yılının Cilt Bakım Trendleri

Geride bıraktığımız 2021 senesi pandemiden de kaynaklı hepimizin evlerinde kendisiyle daha çok zaman geçirdiği, güzellik ve cilt bakımına daha çok özen gösterdiği bir sene oldu. Aslına bakarsak; geçirdiğimiz son bir iki senede değişen dünya ve bakış açımızla beraber daha sadeleştiğimiz, doğal olana daha çok yaklaştığımız ve kendimizi olduğumuz halimizle kabul ettiğimiz bir sürece girmiş bulunuyoruz. Bu süreçte cilt bakımına olan bakış açımızda da farkılaşmalar oldu. Vitamin ve süper içerik ağırlıklı, doğal içerikli ve hafif yapılı ürünleri tercih etmeye başladık. Gelin, 2022’de cilt bakım yolculuğunda bizi hangi trendler bekliyor beraber göz atalım.

 

Skinmalism 

Skinmalism yani minimalist cilt bakımı olarak adlandırılan bu akım aslında geçen yıllarda hayatımıza girmişti fakat 2022’de güçlenerek varlığını sürdürecek.  Çok fazla adımdan oluşan, karmaşık ve el oyalayıcı bakım seansınıza veda etmenin zamanı geldi de geçiyor! Skinmalism akımının temeli ‘az çoktur’ felsefesi ile endişeye uygun cilt bakımı rutinleri oluşturmaya dayanıyor. Nokta atışı ve çok amaçlı formüllerle daha sürdürülebilir, cildi yormayan ve etkili bir rutin mümkün. Fenty Skin Total Cleans’r, Chanel  Red Camellia Revitalizing Serum, Filorga Universal Cream, My Clarins Clear-Out Blackhead Expert önerilerimiz arasında yer alıyor.

 

Güneş Kremleri

Uzun yıllardır tüm cilt bakım rutinlerinin vazgeçilmez aşaması olan, uzmanların kullanmadan dışarıya çıkmayın diye mutlaka uyardığı güneş kremleri yeni sezonda da cilt bakım trendleri arasında yerini koruyor. SPF içeren kremler cildinizi yalnızca güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarından korumakla kalmayıp, aynı zamanda gün içinde sürekli maruz kaldığımızda telefon ve bilgisayarlardan yayılan mavi ışıklardan da korumaya yardımcı olur. Clinique SPF 40 Güneş Kremi, Ren Clean Screen Mineral SPF 30, Shiseido Expert Sun Aging Protection Cream SPF30 inceleyebileceğiniz önerilerimiz arasında yer alıyor.

Led Işık Terapisi

Son dönemin yükselen trendlerinden biri olan led ışık cilt bakımını destekleyici bir yöntem olarak kullanılır. Led Işık cildin fizyolojik fonksiyonlarını uyarıp, hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Anti-aging etki sağlar; ciltte oluşan kırışıklıkları azaltmaya ve cildi sıkılaştırmaya destek olur. Foreo Ufo 2‘nin sunduğu Led ışık terapisi, kullanılan maskenin cilt tarafından emilimini arttırırken aynı zamanda da cilt hücrelerinin yenilenmesine ve iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olur, ince çizgi ve kırışıklık görünümünü azaltmaya destek olur.

Sürdürülebilir Doğal İçerikler

Dünyadaki tüm sektörlerde olduğu gibi cilt bakım ve güzellik alanında da çevreye duyarlı üretim ve kimyasaldan uzak doğal içerikli ürünler yükselişini sürdürüyor. 2022 yılında da bir hayli karşılaşacağımız sürdürülebilirlik mottosu baz alınan ürünler hepimizin radarında olacak. Doğal bileşenlerle formüle edilen Sephora Collection’ın Ultra Glow Serumu, Vitamin Yüz ve Vücut Maskesi, Soyulabilen Arındırıcı Kil maskesi, Günlük Nemlendirici Bakım Kremi ve daha birçok ürünü keşfetmeniz için Sephora mağazalarımız, www.sephora.com.tr’de ve Sephora Türkiye Mobil Uygulaması’nda sizleri bekliyor.

 

Vitamin ve Aminoasit İçerikli Ürünler

Vitamin ve aminoasit içeren bakım ürünleri 2022’nin yükselen trendleri arasında yer alıyor. Takviye edici gıda olarak dışardan aldığımız bu vitaminler aynı zamanda cilt bakım ürünlerimizin içeriğinde de bir hayli önemli yere sahip! Geçen hafta  yayınladığımız Süper İçerikler Sephora’da yazı serimizde Retinol, Hyalüronik asit vePeptitlerin cilt üzerindeki faydalarını sizler için derlemiştik. Yazı serimizden bu trende ve ürünlere dair detaylı bilgi alabilirsiniz!

Dudak Bakımı

Son iki yıldır maskelerimizin altında kalarak hem makyaj hem de bakım tarafında ihmal edilen dudaklarımız yeniden hak ettikleri değeri görmeye hazırlar! Nemini yitirerek çatlayan ve pul pul olan dudakları daha sağlıklı bir forma kavuşturmak için dudak bakımı 2022 senesi trendlerinde ön plana çıkıyor. Sephora Collection Gece Dudak Maskesi, Pixi Botanical Collagen Dudak Balsamı, Erborian Camellia Dudak Maskesi ve Mario Basecu Dudak Balsamıbakımlı ve sağlıklı dudaklar için önerilerimiz arasında yer alıyor.

 

Bütünsel Yaklaşım

Cilt bakımı artık “kusurları kapatmak” ve “en mükemmel görünüme ulaşmak” üzerine kurulu değil… Bakım kavramı artık “wellbeing” kültürüyle birleşiyor. Cildinizi en iyi ve sağlıklı haline getirmenin formülü, size, ruhunuza iyi gelen yaklaşımlarla cilt bakım alışkanlıklarınızı birleştirdiğiniz bir rutinden geçiyor. Ruhen ve fiziken size iyi gelen, kendinizi mutlu hissettiğiniz alanlarda olmak hatta yediğiniz yiyeceklerden, içtiklerinize kadar her şey cilt bakım ürünleri kadar cilt sağlığınızı etkileyecek güce sahip. Mutlu bir cildin yolu mutlu bir sizden geçiyor! Kendinize keyifli bir bakım seansı sunmanız için size eşlik etmesini önerdiğimiz ürünlerimiz; Atelier Rebul Pharmacy De-Stress Vücut Yağı, Sephora Collection Sweet Holiday Vibes Mum, Atelier Rebul Yeşil Çay Çubuklu Oda Kokusu, Gülsha Masaj Taşı