BAHAR NOTALARI
Ana Sayfa Parfüm BAHAR NOTALARI

Parfüm

BAHAR NOTALARI

2020 İlkbahar/Yaz sezonunda parfümler, floral ve gurme notalarla yenileniyor. Yoğun esanslarıyla bu yazın favorileri arasına girecek 10 parfümü listeledik.

ZITLIKLAR SEZONU

Kuvvetli ve duyarlı, güçlü ve anlayışlı, cesur ancak duygusal… 2020 İlkbahar/Yaz sezonunun erkek parfümlerinde zıtlıklar öne çıkıyor.

 

MODERN KRAL: K by Dolce & Gabbana

Çabasız cazibesi, göstermekten çekinmediği yaşam duygusu, köklerine tutunurken modernliğiyle herkesi kendine hayran bırakan yeni nesil kralların artık yepyeni bir parfümü var. K by Dolce & Gabbana’da Sicilya limonu, kan portakal, kırmızı meyveler, adaçayı ve sardunya; odunsu notalarla harmanlanıyor.

GİZEMLİ: Dior Sauvage

Dior’un parfüm yaratıcısı François Demachy’nin ilhamını çöl alacakaranlığından aldığı etkileyici koku Dior Sauvage, bergamot ve baharatlı notalarıyla duygusallığa davet ediyor. Sandal ağacı ve tonka fasulyesi dokunuşuyla gizemli yönlerinizi de ortaya çıkarıyor.

HAYALPEREST: Bottega Veneta, Illusione for Him

Gerçek ile hayal arasındaki ince çizgiyi temsil eden Illusion’da marka limon ve kan portakalı gibi İtalyan turunçgillerini; çam ağacı ve beyaz sedir ile bir araya getiriyor. En alt notada ise enerjik kabe samanı ile duygusal tonka ağacı maskülen bir etki yaratmak adına karşımıza çıkıyor.

ADRENALİN DEPOSU: Extreme Speed, Michael Kors

Modern, dinamik ve maskülen bir etki yaratmak adına Michael Kors bu yeni parfümünde adrenalin deposu olan kişnişi; çeşitli baharatlar, tarçın, klasik silhat esansı ve ayırt edici odunsu aromalar ile harmanlıyor. Odunsu ve baharatlı bu parfüm ile vitesi arttırmaya hazır mısınız?

KORKUSUZ EFSANE: Bad Boy, Carolina Herrera

Ölümsüz bir asinin efsanesi Bad Boy parfümüyle günümüze taşınıyor. Kuralları çiğnemeyi ve kendi bildiğini okumayı tercih eden bu efsanenin parfümünde zıtlıklar bir arada. Ada çayı, yeşil bergamot  ve biberin aydınlığı; Tonka Fasulyesi, kakao ve amber odununun karanlığıyla karışarak dikkatleri üstüne çekiyor. Şişenin tasarımındaki yıldırım işareti ise kahramanlık ile gücün sembolü.

GİZEMLİ

2020 İlkbahar/Yaz sezonunun en yeni parfümleri çiçek notalarının romantik etkisini biraz şehvet biraz da gizemle harmanlıyor.

ÖZGÜR: Libre, YSL

Özgürlüğün kokusu olmaya aday YSL’nin en yeni parfümü Libre’nin üst notalarında lavanta, frenk üzümü, mandalina; alt notasında ise Madagaskar vanilyası, sedir, amber ve misk dikkat çekiyor. Beyaz çiçeklerin biraz aromatik biraz da baharatlı içeriklerle bir araya geldiği parfüm ile siz de içinizdeki özgürlüğün ateşini serbest bırakın.

SOFİSTİKE: Joy by Dior

Joy by Dior ailesinin en yeni üyesinde ağız sulandıran 3 turunçgiller notaları, Grasse bölgesinin göz alıcı gül ve yasemin çiçekleriyle bir araya geliyor. Parfüm, içerisindeki kontrast notalar ile oldukça sofistike bir etkiye sahip.

ÇİÇEKSİ: Metallique, Tom Ford

Tom Ford Métallique, kalbindeki parlak aldehit zırhını şehvetli bir çiçek buketi ile sarıyor. Pudralı çiçek koku türüne sahip olan bu parfümün içerisinde Orpur® pembe biber yağı, Bergamot Orpur® Yeşil, alıç, Ambrette Tohumları ve Peru Balzamı dikkat çekiyor.

TAPTAZE: English Pear & Freesia, Jo Malone

Dalından yeni toplanan taptaze armutlar, duyusal taze duruşuyla dikkat çeken beyaz frezya buketiyle sarılarak amber, paçuli ve odunsu notalarla tamamlanıyor. Yarattığı taze etki sonbaharın insanı rahatlatan ama aynı zamanda nostaljik bir etki yaratan kokusunu akıllara getiriyor.

GİZEMLİ: Splendida Tubereuse Mystique, Bulgari

Bvlgari’nin yeni oryantal çiçeksi parfümünün üst notasında frenk üzümü ile davana; orta notasında tuberoz; alt notasında ise vanilya ve merağacı bulunuyor. Kullanıcısına gizemli bir hava katmayı kendisine amaç edinen Splendida Tubereuse Mystique bağımlılık yaratmaya aday.

 

*Bu yazı ALL dergisinin Sephora Trendbook 2020” ekinden derlenmiştir.