Erkek Parfümleri İle İlgili Merak Edilen Her Şey
Ana Sayfa Erkek Erkek Parfümleri İle İlgili Merak Edilen Her Şey

Erkek

Erkek Parfümleri İle İlgili Merak Edilen Her Şey

Kullandığınız parfüm, karşınızdaki kişi üzerinde hoş bir etki bırakmanızı sağladığı gibi, gün içerisinde kendinizi daha iyi hissetmenize de olanak tanır. İnsanların en güçlü duyusu koklamadır ve beyin koku ile duygular arasında bir ilişki kurar. Söz konusu kadınlar olduğunda, oksitosin hormonu nedeniyle koku duyusu daha da önem taşır. Bu nedenle stilin en özel tamamlayıcısı olan parfüm seçiminde erkeklerin daha dikkatli olması gerekir.

Erkek Parfümü Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Erkek parfümleri 3 notadan oluşur. Üst nota, parfümü sıktığınızda ilk duyduğunuz kokudur ve dakikalar içerisinde yok olur. Orta notaların kalıcılığı 1-2 saat sürerken temel nota kalan sürede kendini hissettirecektir. Erkek parfüm markaları arasında seçim yaparken her 3 notanın da size hitap etmesine özen gösterebilirsiniz.

Parfümlerin içeriğindeki gamlar, ürünlerin yaz ya da kış aylarında kullanım için uygun olup olmamasına neden olabilir. Eğer sürekli aynı parfümü kullanacaksanız, her mevsim kullanabileceğiniz seçenekleri inceleyebilirsiniz. Ayrıca satın alacağınız konsantrasyon oranını inceleyebilirsiniz. Konsantrasyon artıkça ürünün fiyatı da artar, ancak parfüm daha kalıcı olacağından ürün kısa sürede bitmez. Satın alacağınız parfümde olmasını istediğiniz kokulara karar verdikten sonra, erkek parfümleri tavsiyelerini inceleyebilir ve kendinize hitap eden ürünlere göz atabilirsiniz.

Parfüm Nasıl Sıkılmalı ve Nereye Sürülmeli?

Parfümünüzün kokusunun bozulmasını engellemek ve hissedilirliğini artırmak için bazı ipuçlarına dikkat edebilirsiniz.
Parfüm kullanımında yapılan en büyük hata, parfüm kullanımı sonrasında parfümü elinizle dağıtmak ya da bilekleri birbirine sürtmektir. Sürtünme, parfümün notalarının değişimine neden olabilir. Parfümü sıkmalı ve hiçbir şey yapmadan cildinizin parfümü emmesini beklemelisiniz.

Bilek, boyun, dirsek içi gibi nabız noktalarında cilt sıcaklığı daha yüksek olur ve koku daha fazla yayılarak hissedilir.
Her ne kadar parfümü doğrudan cilde sıkmak parfümün kalıcılığı ve kokusunun bozulmaması için önemli olsa da, çok sıcak bir bölgede yaşıyor ve terliyorsanız, parfümün akıp gitmesi mümkündür. Bu nedenle parfümü saçınıza sıkabilirsiniz.

Erkek Parfümlerinin Kalıcılığı Nasıl Uzatılır?

Gün boyu parfümünüzün kalıcılığını sürdürmesi için, en kalıcı erkek parfümü seçeneklerinden birisini kullanmayı düşünebilirsiniz. Ancak kullandığınız parfümün kalıcılığını artırmanızı sağlayacak bazı püf noktalar da mevcuttur.
Temiz ve nemli cilt, kokuları daha uzun süre hapseder. Bu nedenle duşa girip cildinizi nemlendirdikten sonra parfüm sıkın.
Kıyafetler, kokuların daha kısa sürede uçmasına neden olur. Parfümü doğrudan cildinize uygulayın. Bu sayede ürün cildinizin doğal kokusu ile birleşir ve daha uzun süre etkisi sürer.

BVL Man In Black Xmas Set gibi markaların, eşleşen kokulara sahip losyon, nemlendirici gibi farklı ürünlerden oluşan setlerini kullanabilirsiniz.

Parfüm şişesinin sallanması, havanın parfüm partikülleri ile temasını artırarak ürünün kalıcılığını azaltabilir. Bu nedenle parfümünüzü sabit bir yerde saklamaya özen gösterin.

Parfüm sıkmadan önce uygulama noktalarına az miktarda vazelin de sürebilirsiniz.

Erkek Parfümü Önerileri

En güzel erkek parfümleri, kişisel zevklere göre farklılık göstermektedir. Ancak oldukça geniş bir yelpazeye sahip parfümler arasında seçim yaparken erkek parfüm önerilerine göz atmak fikir edinmenizi sağlayabilir.

Sauvage Eau de Toilette, baharatlı kokulardan oluşan bir parfümdür. Hafif ve erkeksi kokusuyla gün boyu kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayan ürün, uzun ömürlü olmasıyla da ön plana çıkar.

Her mevsim kullanacağı bir ürün arayanlara hitap eden en iyi erkek parfümleri arasında Yves Saint Laurent La Nuit De L’Homme gelir. Sunduğu fresh koku ile gün boyu enerjinizi yüksek tutmanıza yardımcı olan kokunun içeriğindeki Sicilya bergamutu, pozitif duygular oluşturur.

Paco Rabanne Pure XS Night, cesur erkeklere yönelik bir kokudur. Keskin ve çekici kokusuyla tüm dikkatleri üzerinize çekmenize neden olacak parfüm, özellikle gece kullanımı için ideal bir seçimdir.

Versace Eros, Yunan tanrılarından ilham alarak tasarlanan bir parfümdür. Günlük olarak kullanabileceğiniz ürün, tutkulu ve güçlü bir intiba bırakmanıza yardımcı olur.

Siz de kokunuzun hafızalara kazınmasını ve kokunuzla çevrenizdekileri etkilemek istiyorsanız, Sephora erkek parfümleri kategorisini inceleyebilirsiniz. Farklı notalara sahip seçenekler arasından seçim yapabilir ve avantajlı fiyatlarla ürünleri satın alabilirsiniz.