Erkekler İçin Saç Bakım Önerileri
Ana Sayfa Erkek Erkekler İçin Saç Bakım Önerileri

Erkek

Erkekler İçin Saç Bakım Önerileri

Saçlarınız en az cildiniz ve vücudunuz kadar iyi görünmenizde etkilidir. Ancak erkek saç bakımı rutinlerinin yalnızca şampuanlama ve şekillendirme adımından oluştuğunu düşünüyorsanız, hemen fikrinizi değiştirmeye başlayabilirsiniz. Siz de her zaman en iyi şekilde görünmek ve hissetmek için erkek saç bakımında bazı önemli ipuçlarına göz atabilirsiniz.

Erkekler Saç Bakımında Nelere Dikkat Etmeli?

Hayalinizdeki saçlara sahip olmadığınızı düşünüyorsanız muhtemelen bunun nedeni, doğru bir bakım rutini uygulamamanızdır. İster kıvırcık ister düz veya uzun olsun güçlü saçlara kavuşmak için saç bakımında mutlaka dikkat etmeniz gereken tüyoları keşfetmeye hazır mısınız?

Saç derisindeki sebumu yok etmemek için saçlarınızı her gün yıkamaktan vazgeçmelisiniz.
Saçınızı yıkarken, folikülleri uyarmaya yardımcı olmak için şampuanı kullanırken saç derinize masaj yapabilirsiniz.
Saçınızın koruyucu bariyerini ortadan kalkmasını önlemeye destek olduğundan saç bakım kremi adımını atlamamalısınız.
Özellikle kıvırcık saçlarınız varsa veya geç uzuyorsa haftalık bir maske veya bakım uygulayabilirsiniz.


Erkek Saç Bakımı Rutini Nasıl Olmalı?

Saçlarınız için elinizden gelenin en iyisini yapmak istiyorsanız, ihtiyacınıza yönelik ve güvendiğiniz saç bakım ürünleri ile düzenli bir rutin oluşturmanız şarttır. Gelin hep birlikte erkek saç bakımını en temel anlamda ele alalım.

 

Saç Derisini Temizleyin

Saç tipinize ve endişelerinize uygun bir şampuanla ihtiyaçlarınıza uygun haftalık temizlik rutini oluşturmanız bakımın ilk ve en önemli adımıdır. İnce, kuru, işlem görmüş veya yıpranmış saçların güçlenmesi için Moroccanoil Moisture Repair Shampoo gibi değerli yağlarla bakım yapmaya ve onarmaya yardımcı ürünlerini seçmeniz gerekir. Saçınızın sağlıkla parlamasına destek olması için zengin yağlar içeren doğal formüle sahip Drunk Elephant Cocomino Glossing Şampuan da uygun bir seçenek olabilir.


Saçınızı Nemli Tutun

Şampuan, saç derisini ve tellerini derinlemesine temizlerken ihtiyacınız olan bariyeri ortadan kaldırabilir. Bu nedenle şampuan adımından sonra Drunk Elephant Cocomino Argan Conditioner daha güçlü, sağlıklı ve kolay uzayan saçlara sahip olmanıza yardımcı saç kremi ürünleri kullanabilirsiniz. Erkek uzun saç bakımı için de son derece önemli bu adım için Olaplex No 5 Saç Kremi gibi saç tellerini onarmaya destek veren bir ürün de seçebilirsiniz.

Haftalık Bakım Yapın

Saçlarınızın nemli, parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olması amacıyla saç bakım yağı veya erkekler için saç yumuşatıcı bakım ürünleri ile haftalık bakım yapmanız önemlidir. Özellikle kıvırcık, boyalı ve uzun saçlara sahipseniz parlaklığını ve gücünü korumaya destek erkek keratin bakımı gibi ürünlerle maske yapmak gerekebilir. Uzun, boyalı veya kıvırcık saç bakım ürünleri rutininiz için Moroccanoil Dry Scalp Treatment gibi ürünleri haftada bir veya iki kere masajla uygulayarak saç derisinin sirkülasyonunu artırmaya da destek olabilirsiniz.

Nazik Şekillendirme Ürünleri Seçin

Saçlarınızı hafif bir tutuşla şekillendirmek için Bumble & Bumble Sumotech Wax gibi paraben ve benzeri sentetik kimyasallar içermeyen formüllerden destek alabilirsiniz. Bu ürünü dalgalı, düz, boyalı veya kıvırcık saç bakımı rutininize ekleyerek nazik bir şekilde parlak ve canlı saçlara sahip olmaya yardımcı bir rutin oluşturabilirsiniz. Ayrıca saçınızı pürüzsüz şekilde açmaya destek olması için Drunk Elephant Marula Tangle Spray gibi ürünlerden yararlanmayı da unutmamalısınız.

Sağlıklı ve bakımlı saçlara sahip olmaya yardımcı tüm bakım ürünlerini şimdi Sephora’da keşfedin!