Erkekler İçin Sakal Bakımı
Ana Sayfa Erkek Erkekler İçin Sakal Bakımı

Erkek

Erkekler İçin Sakal Bakımı

Söz konusu bakım olduğunda akla ilk kadınlar gelse de erkeklerin de kendilerine ait bakım ritüelleri olduğunu unutmamak lazım. Bir erkeğin en önemli bakım ritüelleri arasında şüphesiz tıraş olmak yer alıyor. Tıraş esnasında sakallarınıza doğru bakımı uygulamanız için birkaç ipucunu sizler için sıraladık.

İlk olarak sakallarınızın altındaki cildi nemlendirmeyi atlamayın

Çoğu kişinin sıklıkla atladığı önemli detaylardan biri sakalların altındaki cildin nemlendirilmesini ve bakımının yapılmasını atlamak… Uzun süre nemlenmeyen cilt sonucu sakallarınızda kepeklenme, ciltte kaşıntı gibi sorunlarla karşı karşıya kalma ihtimaliniz olabilir. Bu nedenle ilk iş olarak tıraş esnasında sakallarınızı ve dolayısıyla cildinizi nemlendirmelisiniz. Bunun için cildinize uygun nemlendiriciler ya da sakal yağları doğru seçim olacaktır…

 

 

Diğer bir önemli unsur; sakal fırçası

Sakallarınızı belirli aralıklarla taramayı atlamamalısınız. Kıl köklerinizin çıkış yönüne doğru sakallarınızı taramanız hem daha sağlıklı bir görüntüye ulaşmalarına yardımcı olur hem de daha estetik bir duruşa sahip olmalarını sağlar.

 

Doğru tıraş köpüğü seçimi

Seçeceğiniz tıraş köpüğünün hem sakallarınızı sertleştirmemesi hem de cildinizi tahriş etmemesi gerekir… Bu nedenle alkol oranı düşük ve kremsi dokulu ürünler cildinizde ve sakallarınızda daha ferahlatıcı bir etki yaratabilir…

 

Tıraş sonrası cildinize uygun solüsyonu kullanmayı atlamayın

Tıraş sonrası hem cildinizin tahriş olmaması hem de sakallarınızın daha sağlıklı, daha hacimli ve düzgün görünmesi için tıraş sonrası yatıştırıcı bakım solüsyonları kullanabilirsiniz.