ERKEKLER İÇİN YÜZ BAKIMI NASIL OLMALI?
Ana Sayfa Erkek ERKEKLER İÇİN YÜZ BAKIMI NASIL OLMALI?

Erkek

ERKEKLER İÇİN YÜZ BAKIMI NASIL OLMALI?

Erkekler için yüz bakımı, sadece tıraş olmakla sınırlandırılmamalıdır. Erkeklerin cildi de, tıpkı kadınlar gibi temizlenmeye ve bakıma ihtyaç duyar. Her gün tıraş olmanın hassas ciltleri tahriş edebileceğini düşünürsek, bu ihtiyaç katlanır.

Erkek cildi, kadın cildine göre daha kalın bir yapıdadır ve hormonal düzen nedeniyle daha çok yağ üretir. Bu nedenle genç yaşlarda sağlıklı bir cilt bakım rutini edinmek, görünümünüzü ve cildinizin sağlığını iyi yönde etkiler.

Temizleme

Gün boyu maruz kalınan kirlilikten gözenekleri arındırmak gerekir. Bu aşamada, cildin doğal yağ ve nem dengesini korumaya yardımcı temiz içerikli yüz temizleme jelleri veya köpük formundaki temizleyiciler tercih edilebilir. Sabun ise cildi kurutabileceği için önerilmez.

 

 

Nemlendirme

Sabah ve akşam temizlenmiş cilde uygulanan nemlendirici kremler, cildin yağ dengesini sağlamak ve yaşlanma belirtilerinin görünümünü ertelemek için önemli bir adımdır. Karma ve yağlı ciltler su bazlı ve vitamin içerikli nemlendiricileri tercih ederken; kuru ciltler ise yağ bazlı nemlendiricilerden yararlanabilirler.

Sabahları nemlendirici krem, güneş kremi ile de desteklenebilir.

 

Bakım Yağları

Tıraş sonrasında cildin tahriş olmasını engellemek ve sakalların daha sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı olmak için bakım yağlarından faydalanabilirsin.

 

Sephora Sakal Bakım Yağı: Nemlendirici & Yumuşatıcı

Fransa’da üretilen içeriğinde Moringa yağı ve Biberiye özü karışımı bulunan, %97 oranında doğal kökenli bileşenlerden oluşan formülüyle, bu yağ cildinizin nemlenmesine destek olurken sakalınıza yumuşaklık hissi vererek bakımlı bir görünüm elde etmenize yardımcı olur.