Salisilik Asit Nedir Ve Cilde Faydaları Nedir?
Ana Sayfa Cilt Bakımı Salisilik Asit Nedir Ve Cilde Faydaları Nedir?

Cilt Bakımı

Salisilik Asit Nedir Ve Cilde Faydaları Nedir?

Süper İçerikler Sephora’da serimizde cilt bakım ürünlerinde kullanılan vitamin ve asitler içeriğimizin bugünkü konuğu salisilik asit. Salisilik asit nedir? Cilt bakımında ne gibi faydaları vardır? Bu yazımızda sizler için detaylı olarak inceliyoruz…

 

Salisilik Asit Nedir?

BHA adı ile de bilinen cilt sağlığını geliştirme konusunda özellikle son dönemde öne çıkan asitlerden biri olan salisilik asit, bir beta hidroksi asitidir . Gözeneklere nüfuz ederek, tıkanmış görünümü gidermeye yardımcı olur. Sahip olduğu antibakteriyel fonksiyonlarıyla da cilt bakımında önemli bir rol oynar.

Salisilik Asitin Fayları Nelerdir?

Salisilik asit yağda ve suda kolayca çözünebilmesinden ötürü  gözeneklere hızlıca nüfuz edebilme özelliğine sahiptir. Gözenek görünümünü azaltmaya yardımcı olarak siyah nokta oluşumunu en aza indirmenize destek olur. Sahip olduğu peeling özelliği sayesinde cildin ölü derilerden arınmasını desteklerken aynı zamanda cildin yağ dengesinin düzenlenmesi konusunda da etkiye sahiptir. Düzenli kullanım sonucunda vücuttaki gençlik hücrelerinin canlanmasına yardımcı olarak ciltteki ince çizgi ve kırışıklık görünümünün normale oranla daha düşük bir seviyede kalmasını destekler.

Salisilik Asit Hangi Besinlerde Bulunur?

Salisilik asiti çeşitli gıdalar aracılığı ile dışardan elde etmek mümkündür. Bu besinler neler diye soracak olursanız kısaca sıralayalım: Sebzelerde; enginar, karnabahar, brokoli, yonca, salatalık, mısır, turp, patates, rezene, patlıcan, ıspanak, mantar, biber, konserve ürünler ve turşu gibi gıdalar meyvelerde ise greyfurt, portakal, kivi, şeftali, karpuz, muz, kayısı, avokado, domates, ananas, erik, üzüm, çilek, böğürtlen, yaban mersini, nar, mango ve limon sayılabilecek gıdalar arasında yer alıyor.

 

Salisilik Asit Cilt Bakımında Nasıl Kullanılmalı?

Salisilik asit kullanım şekli, cildinizin ihtiyacına ve kullandığınız ürünün bulunduğu içerik özelliğine göre değişiklik gösterebilir. Öncelikli olarak salisilik asiti kullanırken temiz cilde uygulamanız gerekmektedir. Salisilik asit, cildi mikro düzeyde soyarak peeling yapma etkisine sahip olduğundan mutlaka kullanırken cildinizi güneşten korumanız gerekmektedir. Ciltte leke oluşumuna engel olmak için yaz-kış fark etmeden güneş koruyucu krem kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Salisilik asit tüm cilt tiplerinin kullanımına uygundur ve her gün kullanılabilir. Burada dikkat edilmesi gereken konu salisilik asitin sahip olduğu asit yüzdesidir. Eğer normale oranla daha hassas bir cilt yapınız varsa salisilik asit içeren ürünleri uzman fikri alarak cilt bakım rutininize dahil etmelisiniz.

 

Salisilik Asit İçeren Cilt Bakım Ürünleri

 

Sephora Collection Resurfacing Peelmask

%96 oranında doğal kaynaklı bileşenlerle formüle edilen Resurfacing Peel Mask cilt dokunuzu düzeltmeye yardımcı olurken akne, ince çizgiler ve leke görünümünü azaltmaya destek olur. %13 oranında AHA, salisilik asit ve PHA karışımı içeren arındıcı maske ile daha pürüzsüz bir cilt için ilk adımı atabilirsiniz. Formülünde bulunan 5 adet meyve (yaban mersini, şeker kamışı,portakal,limon,akçağaç) asidi karışımından oluşan AHA, daha aydınlık, daha pürüzsüz ve daha parlak bir cilde kavuşmanıza destek olurken, iyi bir antibakteriyel olan salisik asit ise cildin üst yüzeyini ve gözeneklerde bulunan ölü hücreleri arındırmaya yardımcı olur. Son olarak, mısırdan elde edilen glikoz şurubundan oluşan PHA cilt yüzeyini temizlemeye yarayan enzimleri aktive eder.

 

Drunk Elephant T.L.C Sukari Babyfacial

Bu yeni nesil maske, gözenekleri etkili ve nazik biçimde temizleyen, birikmiş ölü cilt hücrelerini gidermeye yardımcı bir üründür. Tartarik, laktik, sitrik ve salisilik asitlerden oluşan %25 AHA / %2 BHA karışımıyla cilt dokusunu etkileyici biçimde pürüzsüzleştirmeyi hedefler. Gözeneklerin, ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Babyfacial nohut unu, kabak fermenti, ince toz yeşil çay, boğadikeni ve elmadan oluşan yumuşatıcı antioksidan karışımına sahip bir formüle sahiptir.

 

The Inkey List Salicylic Acid Cleanser

The Inkey List Salicylic Acid Cleanser, ciltteki makyajı ve kiri temizlerken gözeneklere derinlemesine nüfuz ederek siyah nokta görünümünün ve sivilcelerin azalmasına yardımcı olur. Salisilik asit içeren bu temizleyici, ilave bir çinko bileşiğine de sahiptir. İkisi birlikte cildin yağ kontrolüne yardımcı olurlar, siyah nokta görünümünü ve sivilceleri azaltmayı hedeflerler ve daha eşit görünen bir cilt tonunu desteklerler. Tüm akne eğilimli / yağlı cilt tipleri için uygundur.

 

Pixi Clarity Tonic

Güçlü AHA’lar, antioksidanlar ve dengeleyici probiyotikler içeren arındırıcı tonik, cildi temizlemeye ve gözeneklerin görünümünü en aza indirmeye yardımcı olur. İçeriğinde bulunan; salisilik asit gözenekleri açmaya ve glikolik ile laktik asitler ise cildi nazikçe eksfoliye ederek arındırmaya yardımcı olur.

 

Sephora Collection Anti-Imperfections Clarifying Serum

Ciltte yer alan leke  görünümünü azaltmaya ve cilt dokusunu gözle görülür şekilde pürüzsüzleştirmeye yardımcı hafif ve yağsız bir dokuya sahip serumdur. Ciltteki gözenek, donukluk ve fazla sebum üretimi endişelerini hedefler. Doğal kaynaklardan elde edilen salisilik asit ve hyalüronik asit ile formüle edilmiştir. Bu hafif, yağsız serum gözenekleri küçültmeye, cildi yumuşatmaya ve cilt yüzeyindeki kusurları zamanla azaltmaya destek olur.